Star for Life hosts Soccer game (Swedish only)

>> Wednesday, April 29, 2009

Fotbollspubliken stöttar Star for Life

I samband med allsvenska Malmö FF:s hemmamatch på Swedbank Stadion i Malmö, inleds insamlingen av 200 000 kronor under fotbollssäsongen 2009. Pengarna ska användas för att finansiera Star for Life på en skola i södra Afrika.

Sponsoravtalet mellan MFF, ICA och Star for Life finansierar Star for Life-programmet för en hel skola i södra Afrika. Nu är det dags för fotbollspubliken att visa att det finns fler som bryr sig.

I samband med MFF:s hemmamatch mot Gefle IF inleds därför en insamling som varar hela säsongen. 55 gymnasieungdomar från Sundsgymnasiet i Vellinge samt Procivtas och Malmö Borgarskola säljer Star for Life-nålar, MFF auktionerar ut fotbollströjor och Star for Life lanserar sin nya webbplats där man kan donera pengar till kampen mot hiv och aids i södra Afrika.

För mer information, vänligen kontakta

  • Peter Janzon
  • Sam Olofsson

Kort om Star for Life

Idén till Star for Life föddes när det svenska paret Christin och Dan Olofsson under resor i Sydafrika såg hur spridningen av hiv och aids hotar framtida generationers överlevnad. De ville göra en insats.

Star for Life-programmet startades 2005 och omfattar idag 62 skolor med 62 000 elever i Sydafrika och Namibia.

Fler skolor behöver det bli. Hjälpbehovet är enormt. För 200 kronor bekostas ett helt skolår för en elev. Star for Life-programmet sträcker sig över tre år på varje skola och utgår från elevernas inneboende kraft och glädje. Mental träning samt musik, färg och form är centrala inslag. Genom att stärka elevernas självkänsla vågar de tro på framtiden och kan ta ökat ansvar för sina liv.

Projektet stöds av många svenska näringslivsprofiler och företag. I närvaro av bland andra FN-chefen Ban Ki-moon kunde Dan Olofsson för en tid sedan motta ett hederspris vid en internationell gala i New York.

Star for Life bedrivs helt utan vinstsyfte och har varken politisk eller religiös koppling.

0 kommentarer:

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP