Star for Life launches new web (Swedish only)

>> Wednesday, April 29, 2009

Star for Life lanserar ny webbplats och utnyttjar sociala medier

Onsdagen den 29 april lanseras Star for Lifes nya webbplats. Lanseringen sker i samband med allsvenska Malmö FF:s hemmamatch på Swedbank Stadium i Malmö, där Star for Life är matchvärd.

Syftet är att skapa en ny, enkel och informativ webb, som kan nå en större publik – och att öka donationerna från allmänhet och företag.

För att bredda den möjliga publiken är den nya webbplatsen kopplad till ett antal sociala medier. Star for Life har nu både blogg och Twitterflöde, en egen kanal på Youtube samt en grupp på Facebook.

I samband med fotbollsmatchen inleds också insamlingen av 200 000 kronor under fotbollssäsongen 2009. Pengarna ska användas för att finansiera Star for Life-programmet på en skola i södra Afrika.

För mer information, vänligen kontakta

  • Peter Janzon
  • Sam Olofsson

Kort om Star for Life

Idén till Star for Life föddes när det svenska paret Christin och Dan Olofsson under resor i Sydafrika såg hur spridningen av hiv och aids hotar framtida generationers överlevnad. De ville göra en insats.

Star for Life-programmet startades 2005 och omfattar idag 62 skolor med 62 000 elever i Sydafrika och Namibia.

Fler skolor behöver det bli. Hjälpbehovet är enormt. För 200 kronor bekostas ett helt skolår för en elev. Star for Life-programmet sträcker sig över tre år på varje skola och utgår från elevernas inneboende kraft och glädje. Mental träning samt musik, färg och form är centrala inslag. Genom att stärka elevernas självkänsla vågar de tro på framtiden och kan ta ökat ansvar för sina liv.

Projektet stöds av många svenska näringslivsprofiler och företag. I närvaro av bland andra FN-chefen Ban Ki-moon kunde Dan Olofsson för en tid sedan motta ett hederspris vid en internationell gala i New York.

Star for Life bedrivs helt utan vinstsyfte och har varken politisk eller religiös koppling.

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP