TOUCH OF AFRICA (SWEDISH)

>> Tuesday, September 29, 2009


Den populära och välkända gruppen Star Choir är tillbaka i Sverige. Tillsammans med Triple & Touch ska de denna gång besöka 25 svenska städer under sin turné och uppträda mer än 30 gånger mellan den 22 september och 27 oktober. Oavsett vart kören framträder har den svenska publiken känt värme och upplevt den enorma musikaliteten bland de unga sydafrikanerna. Recensenterna har blivit förundrade av den enormt talangfulla kören i åldrarna 16-20.

”Det är härligt att vara tillbaka i Sverige eftersom människorna är så trevliga här, men även för den viktiga uppgiften för turnén – att samla in pengar för Star for Lifes hiv och aidsprogram i Sydafrika och Namibia” säger Thankiwe Mabuza från the Star Choir.

Kören kommer även att uppträda under de europeiska utvecklingsdagarna i Stockholm, 22-24 oktober. Dessutom kommer kören att göra två konserter i Stockholm och Malmö till förmån för Nelson Mandelas barnbarn, Mr. Zwelivelile M.D Mandela. Syftet är att samla in pengar som skall användas för att främja projekt som Nelson Mandela valt ut i sin födelseplats i östra Kapprovinsen i Sydafrika. Kören kommer under vistelsen fortsätta att stödja och främja kulturella utbyten med svenska körer och skolor, för att sprida information om Star for Life, men också för att det musikaliska mötet är viktigt för körer i båda länder.

“Det är fantastiskt att ha möjligheten att få uppleva dessa ungdomar från Sydafrika. Musiken är kanske den mest positiva bäraren av budskapet att människor från olika delar av världen är lika och att vi alla delar samma drömmar” säger Göran Rudbo från Triple & Touch.

Star for Life, som grundades år 2005, når idag ut till 62.000 elever och bedrivs på 62 skolor i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka. Star for Life-programmet inspirerar elever att stärka deras självförtroende, förverkliga sina drömmar och att leva ett AIDS-fritt liv. Programmet är del av en daglig utbildning på skolorna. Star for Life är en NGO och har ingen politisk eller religiös anknytning.

0 kommentarer:

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP